• overvallen door drukte

  Nog even de laatste zonnestralen meepikken dachten heel veel mensen die zondag bij ons op het terras neer streken. Gezellig bandje erbij, Screaming Billy was weer in TOP vorm. Het was weer een zeer gezellige middag maar overvallen door drukte ben ik nu 2 dagen later nog van padje. want wat is er gebeurd, echt ALLE witte en rose wijnen zijn op. Mijn lieve gasten hebben alles opgedronken. De nieuwe wijnkaart zou eigenlijk pas 1 November in gaan maar dat gaat deze week al gebeuren met dank aan 2 fantastische wijnleveranciers kunnen de nieuwe wijnen deze week al geleverd worden, nu moet ik alleen nog even snel de kaart maken. Pff gelukkig was deze al een bijna klaar. Nog even wat puntjes op de i en dan zijn we weer klaar voor de heerlijke wijnen voor het winter seizoen.

  Lees meer
 • September

  Na een heerlijke 5 daagse vakantie in de Bourgogne en een paar dagen thuis is het in een keer al September. Tijd om weer in actie te komen en leuke dingen te bedenken voor de wintermaanden. Zo wordt er al druk gebrainstormd over de thema's van open wijnproeverijen, workshops, actie's en de bandjes staan al geboekt tot en met Januari en natuurlijk aan de slag met de nieuwe wijnkaart. Heerlijke nieuwe wijnen met stevige body zodat we de winter wel door komen. Het is fijn om weer leuke dingen te bedenken en genieten van de mensen die weer lekker binnen bij de kaarsjes zitten.

  Lees meer
 • genieten

  Ik zat vandaag op de fiets in de zon en waar ik al 6 maanden mijn hoofd over breek is om in 1 woord te samenvatten wat Wijnbar De Buren nu is, het staat voor genieten. Op mijn bloes staat dat elk glas een feest moet zijn en dat is natuurlijk ook waar. Maar genieten is alles omvattend en je gevoel. Gewoon even lekker gaan zitten en genieten van het interieur of van het terras, van wijn of bier,van hapjes en drankjes, van elkaar, vrienden en familie. Een lekkere kop koffie of van een feest. Wij zorgen voor jou! Bij ons kan het allemaal, gewoon even niks, even genieten, heerlijk!

  Ik ga ervan genieten dat ik eruit ben, Proost!

  Lees meer
 • nieuwe wijnen op de kaart

  De zon laat een beetje op zich wachten maar stap voor stap komen er al nieuwe wijnen op de kaart, frisse witte wijnen die meer bij de zomer passen, een mooie (biologische) rode wijn uit Italie die koel gedronken wordt, heerlijk nu het weer wat warmer wordt of een rosé  uit de Provence die ook als magnum besteld kan worden. En wat is er nu leuker dan wijnproeverijen en beurzen langs te gaan om nieuwe wijnen te proeven en te selecteren zodat we jullie van nieuwe bijzondere wijnen kunnen laten genieten.

  Lees meer
 • Bijna zomer

  Nu zijn we bijna 5 maanden verder en na een goede winterperiode is het toch fijn dat de deuren weer open staan en het terras weer open kan.

  De bloemetjes buiten en de kaarsjes weer op tafel en iedereen goede zin, tegen de avond als het frisser wordt gaan we het binnen weer gezellig maken. Dit is toch ook weer een fijne periode en leuk om weer nieuwe activiteiten te bedenken. Op zondagmiddag geen bandje binnen maar lekker een troubadours duo buiten. ipv wijnproeverij een leuke workshop cocktails maken. Ideeen genoeg laat de zomer maar komen.

  Lees meer
 • Tussen Kerst en Oud en Nieuw

  De tijd tussen kerst en Oud & Nieuw is er altijd weer even een moment van terugblikken, even weer rust en kijken wat er de afgelopen maand toch allemaal gebeurd is, De wijnbar is mooi versierd en we hadden een hoop gezellige kerstborrels te vieren van verschillende bedrijven. Onze eigen kerstborrel hebben we gevierd met een lunch wat ontzettend gezellig was.   Er is nieuwe werkkleding gekomen en op dit moment worden er dubbele deuren geplaatst zodat we niet meer in de kou zitten en dat de buitendeuren open kunnen voor een open gezicht. Want hoeveel lampjes ik ook buiten zet het lijkt altijd of we dicht zijn. Met mooie vooruitzichten en veel zin en enthousiasme gaan we het nieuwe jaar in.

  Wij wensen u dan ook een knallend uiteinde en het aller beste voor het nieuwe jaar!

   

  Lees meer
 • Eerste start

  het is nu alweer 2,5 week geleden sinds de overname, in deze tijd is er veel gebeurd.

  Super leuke actie opgestart met SushiThuis, Nieuwe wijn en bier kaart. Sinterklaas knutselmiddag in de stromende regen maar dat mocht de pieten pret niet drukken en er staat nog veel op het programma voor November en December.              Drukken weken zijn het geweest en een beetje gezonde spanning hebben de afgelopen tijd veel aandacht gevraagd maar met liefde en plezier gaan we de komende wintermaanden te gemoed.

  Lees meer
 • Even voorstellen

  Dit gaat er veranderen na 1 november

  Aangenaam, ik ben Judith Huisman, nieuwe eigenaresse van Wijnbar De Buren.

  Ik ben zeer blij en trots dat ik de wijnbar van Danielle kan en mocht overnemen. Ik ben al enige tijd werkzaam in de bar en toen zij mij vertelde dat het te koop kwam, heb ik alle mogelijkheden onderzocht zodat de Wijnbar een mooie doorstart kon maken. Als zoiets moois op je pad komt dan mag je dat niet voorbij laten gaan. Met steun van Danielle en mijn collega's staan we vanaf 1 November helemaal voor u klaar en we zien jullie graag 30 Oktober.

  Lees meer
 • Wat gaat er allemaal veranderen

  We houden het nog even spannend!!

  Lees meer
 • En dan is het vakantie.

  Ja de vakantie is begonnen, of het nu Spanje, Frankrijk of Italië is in elk land hebben ze wel een wijn uit de streek. Heerlijk genieten met een glas wijn. Veel mensen vinden tijdens hun vakantie de ultieme wijn en nemen deze mee naar huis, om daar ook nog extra te genieten. Meestal kom je van een koude kermis thuis, want zo lekker is de wijn eigenlijk niet! Nee dat klopt, want je bent niet meer op vakantie en de beleving die je toen had heb je thuis niet waardoor de wijn anders smaakt. Het is ook echt zo wijn drinken is ook heel veel een beleving, het verhaal en de plaats. Ook bij de Buren op het terras is wijn een beleving, maar dan alleen wat dichterbij huis.

  Geniet van de vakantie en hopelijk tot snel bij De Buren....
   

  Lees meer
 • De zomer komt eraan

  De zomer komt eraan! Heerlijk op het terras met een drankje. Maar wat is nu lekker om te drinken? Heel veel.... En wat vind je nu lekker. Als we het over wijn hebben denken we bij zomer meteen aan rosé heerlijk koud en fris. Ook wit is lekker op het terras, niet te zwaar maar een frisse witte wijn met wat citrus en groene appel. De Sauvignon Blanc is daar een mooie wijn voor, en vanaf nu ook bij ons te krijgen de Grillo. Grillo is een wijn uit Italië / Sicilie. Een frisse fruitige wijn met een heerlijke bloemige afdronk, een perfecte wijn die het op het terras in de zon goed doet. En dan is er de Toscana Rosso terug van weg geweest, een heerlijke rode wijn die gekoeld gedronken wordt. En dan zijn er natuurlijk de heerlijke huisgemaakte cocktails, deze zomer een uitgebreide kaart meteen het vakantie gevoel in je glas. En ja onze bieren, die smaken altijd lekker op het terras......

  Lees meer
 • Daar zijn we weer

  Ja, heel veel wijnbars hebben we bezocht en veel wijn geproefd. Uiteindelijk na veel onderzoek, een locatie gevonden en is het balletje aan het rollen gegaan. Ik wil graag de passie die ik heb van wijn overbrengen op andere mensen, en iedereen van wijn laten genieten. Het gaat natuurlijk niet alleen om lekker wijn te drinken maar ook een stukje beleving die daar bij hoort. Elk glas wijn moet een feestje zijn.

  Lees meer
 • Waar waren we gebleven

  We waren gebleven bij het teveel proeven tijdens de cursus....  Ja dat gebeurde in het begin wel eens, maar daar leerde we niet minder door, (hahaha) We hebben in elk geval veel geleerd, en de smaak naar meer was heel groot. Wat doen we Swen 3? Ja gaan we doen. Nou dat heb ik geweten. Dit ging heel ver, en af en toe dacht ik waarom wil ik dit allemaal weten.... maar achteraf wel blij dat ik het heb gedaan. Maar het bezoek aan Wijnbar Viqh in Haarlem heeft heel veel te weeg gebracht. Dit is een super leuk concept, zouden er meer zijn in Nederland? Dat was onze nieuwe uitdaging, wijn proeven in een wijnbar ergens in Nederland......

  Lees meer
 • Wat is er nieuw?!

  Een Blog bij houden is makkelijker gezegd dan gedaan! Wat schrijf je nou op een Blog? Ja iets over wijn, dat ligt voor de hand. Maar wat schrijf je over wijn dat iedereen leuk vind om te lezen. Het moet boeiend zijn, grappig en ik vind dat je er ook iets van op moet steken. Nou iets over wijn vertellen kan ik wel, en ik kan het ook nog wel boeiend maken... maar grappig? Dus mijn voornemen om mijn blog elke week te vullen zal  nog niet mee vallen. Ik ga het proberen in elk geval.

  Wat veel mensen vragen is hoe ik erbij kom om een Wijnbar te beginnen? Nou laat ik daar eens wat over vertellen.

  Ongeveer een jaar of 6 geleden ben ik samen met mijn vriendin Janine een wijncursusje gaan doen, we hadden hier zoveel plezier in en het was heel interessant. We wilden eigenlijk alleen maar meer weten over wijn. Het bewuster wijn drinken gebeurde steeds vaker, en we besloten om swen 1 te gaan doen. Hier leerde we nog meer, en we proefde nog meer;-) Thuis oefende we elke week weer een wijn, we maakte dan de keuze om een en de zelfde druif uit een warm gebied en uit een koud gebied naast elkaar te proeven. De verschillen waren groot en leuk en dan wil je nog meer weten over wijn. dus besloten we om swen 2 te gaan volgen. Dit was wel al andere "koek" en het was ook meer diepgang, maar nog steeds heel erg leuk. Het was voor ons alleen niet altijd makkelijk om serieus te zijn en hebben ook veel gelachen ( en af en toe te veel geproefd) maar daar de volgende keer meer over.......

  Lees meer
 • Top-10 van Wijnbar van het jaar 2015: TROTS!!

  Wat zijn we trots!

  We zijn niet Dé beste wijnbar van Nederland geworden, maar we zijn binnen een half jaar wel binnen de Top-10 geëindigd.

  Dit hadden we al niet verwacht dus heel erg veel dank voor jullie support en stemmen!

   

  Lees meer
 • Stem op Wijnbar de Buren en help ons om Wijnbar van het jaar 2015 te worden!

  Tot 28 november 2015 kan iedereen op de pagina www.wine-bars.nl stemmen op Wijnbar De Buren!  Help ons om Wijnbar van het jaar 2015 te worden.

  Door je e-mail adres achter te laten maak je bovendien kans om een geheel verzorgde avond te krijgen bij ons!

  Dank voor je stem alvast.

  Team Wijnbar de Buren

  Lees meer
 • (Speciaal) Bierproeverij!

  Zondag 25 oktober is er een (speciaal) bierproeverij bij Wijnbar de Buren. Deze wordt gegeven door onze brouwer. Kosten zijn € 20,00 PP

  Er worden 8 bieren geschonken,en heerlijke bijpassende hapjes geserveerd.

  Aanmelden kan via het contact formulier/mail of telefoon. VOL IS VOL!

  Lees meer
 • Heerlijk

  Wat is het toch heerlijk om weer nieuwe wijnen op de kaart te hebben, heerlijke smaak sensatie en het echte herfst en winter gevoel. Nog steeds opzoek naar het ideale Gluhwein recept, toch wel weer lekker die koude avonden. Wat gaat er nog allemaal komen deze winter. De proeverijen zijn een groot succes, en ze zijn elke keer weer even gezellig en geslaagd. Super om van de mensen juiste tips te krijgen zodat we de wijnbar tot een succes kunnen maken, waar iedereen van kan genieten.

  Lees meer
 • Wijn proberen om te opereren. Het is gelukt!!!

  Geweldig!!! Het geld voor de operatie is reeds ruimschoots binnen!! Wat een medeleven en een donaties! We hopen dat Elmie eindelijk verlost word van haar Pijn, we gaan voor haar duimen.

  Wat betreft de proeverij deze hebben we in een andere vorm gegoten en de mensen die zich reeds op hadden gegeven zijn op de hoogte.

   

  'Wijn proberen om te opereren', dat is het motto van de actie waarmee wij hopen lipoedeem patiënt Elmie de Zwart te helpen. Elmie heeft nog 5000 euro nodig voor 2 van de 4 operaties om haar te verlossen van lipoedeem. Zonder deze operaties zal Elmie gekluisterd raken aan een rolstoel en komt ze niet meer van de voortdurende pijn af. De operaties worden helaas niet vergoed door de verzekering en dus willen wij Elmie graag een eind op weg helpen.

  Op donderdag 15 oktober vanaf 20.00 uur zal er een proeverij plaatsvinden waarvan de opbrengst is voor de operaties van Elmie. Voor 25 euro per persoon worden er zes glazen wijn geschonken, waarbij elke wijn gepaard gaat met een hapje. Van dit bedrag worden de inkoopkosten afgetrokken, waarna het resterende bedrag naar 'Blok van mijn been' gaat. Wie na de zes glazen zin heeft in meer, moet vooral bestellen, want elke vijftig cent van die glazen gaat ook naar de stichting.

   

  Aanmelden kan via het contactformulier op de site, of door te bellen naar 073-3451167

  Lees meer
 • vanaf oktober elke eerste zondag van de maand Open Proeverij

  Vanaf oktober vind er elke eerste zondag van de maand een open proeverij plaats, elke keer weer een ander thema. U proeft 6 wijntjes met bij behorende hapjes.

  4 oktober is de eerste open proeverij. Thema "verrassing proeverij"  De Proeverij begint om 16.00 uur.

  Inschrijving en betaling voor deze proeverij kan tot 30 september.

  Kosten € 25,00 per persoon    VOL is VOL

  Lees meer
 • Openingstijden

  Vanaf 2 september hebben we aangepaste openingstijden.

  Woensdag - Donderdag  19.00 uur - 23.00 uur

  Vrijdag                          15.00 uur - 01.00 uur

  Zaterdag                       13.00 uur - 01.00 uur

  Zondag                         15.00 uur - 24.00 uur

  Lees meer
 • Schijndel Aan Zee

  Vanaf zaterdag 17 juli is het weer Schijndel aan zee. Om in de sfeer mee te gaan kun je tijdens deze weekenden heerlijke cocktails verkrijgen bij ons in de wijnbar. Tot ziens!!

  Lees meer
 • Kermis

  Zaterdag 11 juli begint weer de kermis in Schijndel, altijd heel gezellig zeker met het mooie weer in het vooruitzicht. Wijnbar De Buren heeft tijdens de kermis een leuke actie. Een heerlijke Rose bubbel NAUGHTY GIRL voor € 15,00. Deze wordt geserveerd in een wijnkoeler met ijs. Dus gezellig met je vriendinnen een fles Naughty Girl bestellen..... O, ja op is op helaas. Ook voor de mannen hebben we een actie, een ijs bucket Peroni 5 halen 4 betalen. 

  Lees meer
 • Wijnbar De Buren ontkurkt

  In het weekend van 5-6-7 Juni opent Wijnbar De Buren officieel haar deuren! Tijdens dit openingsweekend zal de wijnbar geopend zijn vanaf 13.00 uur, en bent u van harte welkom een kijkje te komen nemen. Natuurlijk kunt u komen genieten van de lekkerste wijnen van over de hele wereld, en dit in een heerlijk relaxte omgeving. Wij vertellen graag het verhaal over de wijnen, en ook kunnen we adviseren over een heerlijke wijn die bij uw smaak past. Geen wijndrinker? Geen probleem, we schenken ook graag één van onze speciaal bieren. Daarnaast kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor een lekkere kop koffie of thee, of iets fris. Ook kunt u gaan genieten van diverse finger foods. Wat wil je nog meer?

  Proost! En tot ziens bij Wijnbar de Buren.

  Lees meer

Contactformulier

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Wijnbar De Buren
De Glazen Boerderij 4
5481 AV Schijndel

073-3451167
info@wijnbardeburen.nl

Ma - Di Gesloten
Wo Vanaf 19 uur
Do Vanaf 19 uur
Vr Vanaf 14 uur
Za Vanaf 13 uur
Zo Vanaf 14 uur